Francuska kuchnia

Francuska kuchnia na polskim wybrzeżu

7 lipca br. w Gdyni odbyła się już druga edycja warsztatów kulinarnych organizowanych przez firmę Paclan. Tym razem do projektu włączyła się także Dekoria.pl, zdobiąc wnętrza francuskiej restauracji Petit Paris. Na uczestników warsztatów czekało wiele atrakcji, w tym przygotowanie specjałów kuchni francuskiej.

Dekoracja stołuDo wspólnego gotowania w miłej atmosferze zaprosiły firmy Paclan i Dekoria.pl. Wszystko odbyło się pod okiem profesjonalisty – właściciela gdyńskiej restauracji, Francuza Philippe Abraham. Uczestnicy warsztatów mieli okazję poznać znakomite przepisy tradycyjnej kuchni francuskiej. Doskonała jakość produktów, specjalnie opracowane przepisy, pozwoliły na przeprowadzenie profesjonalnych warsztatów połączonych z degustacją.

Wśród przygotowywanych potraw znalazły się pozycje takie, jak:

Tatar z czerwonego tuńczyka z suszonymi pomidorami, szalotką, czarnymi oliwkami i rukolą

Mała tarta ze ślimakami, serwowana z masłem pietruszkowo-orzechowym, parmezanem i rukolą

Kuchnia francuskaŻabie udka duszone w kremowym sosie czosnkowo-rozmarynowym

Smażona polędwica wołowa, serwowana z sosem Bearnaise i Gratin Dauphinois

Ciepłe ciastko czekoladowe Moelleux z lodami waniliowymi i sosem z czerwonych owoców.

 

Kuchnia francuskaO wystrój restauracji zatroszczyła się Dekoria.pl, dekorując pomieszczenia produktami z linii Avinion. Wybór nieprzypadkowy, nawiązywał do francuskiego wystroju wnętrz. Styl tkaniny pochodzący z XVIII w., zwany jest tolie de Jouy i przedstawia tradycyjne scenki rodzajowe z życia francuskiej wsi.

Brak komentarzy

Zostaw Komentarz

Administratorem Państwa danych osobowych przetwarzanych w celu udzielenia odpowiedzi na Państwa wiadomość jest Franc-Textil Sp. z o.o. z siedzibą w: ul. Przemysłowa 10, 58-130 Żarów. Informacje dotyczące przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych w celu udzielenia odpowiedzi na Państwa wiadomość znajdą Państwo w Polityce prywatności.